Cвято єдності Української держави на Буринщині

З нагоди Дня Соборності України в Буринському районному будинку культури відбувся урочистий захід «Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий». Його розпочав виступ народного аматорського хорового колективу «Червона калина» районного будинку культури під керівництвом Андрія Козиря.

Краян з Днем єднання, Днем проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки привітала тимчасово виконуюча обов’язки голови Буринської районної державної адміністрації Валентина Перепелиця. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув, виборюючи незалежність України у різні історичні періоди.

Музичні вітання присутнім надіслали аматори сцени Буринщини: районного будинку культури – народний аматорський вокальний чоловічий ансамбль (керівник Андрій Козирь), народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Надія» (керівник Лариса Устинова), народний аматорський фольклорний колектив «Співаночка» (керівник Катерина Ігнатенко), народний аматорський ансамбль «Троїсті музики» (керівник Світлана Головко), зразковий аматорський вокальний ансамбль «Шкільні роки» (керівники Наталія Сомова та Світлана Головко); народний аматорський ансамбль народної пісні «Успенський ярмарок» Успенського сільського будинку культури (керівник Галина Самойленко), народний аматорський вокальний ансамбль народної пісні «Пісківчанка» Пісківського сільського будинку культури (керівник Любов Сєрик), вокальний гурт «Lana Ladiеs Band» (керівник Світлана Якимова), а також сімейний дует у складі Наталії Зайченко та Зінаїди Серженко (Дяківський сільський будинок культури) та сімейний дует «Калинові сестри» у супроводі оркестрової групи народного аматорського ансамблю народних інструментів районного будинку культури.

Концертну програму доповнили виступи солістів районної сцени: Яни Аніщенко, Наталії Ганькіної, Софійки Федоненко, Катрусі Прядки, Даші Громи та соліста Успенського сільського будинку культури Олександра Дрофи і соліста Дяківського сільського будинку культури Віктора Кнопіка.

Надзвичайно вразили глядачів своїми виступами зразковий аматорський ансамбль танцю «Перлина» Буринського районного будинку культури (керівник Олена Ларінцева), хореографічний колектив «Браво» дитячої школи мистецтв (керівник Валентина Бондаренко) та хореографічний колектив «Феєрія» дитячої школи мистецтв (керівник Яна Яцун).

Великий святковий концерт блискуче провела ведуча Вікторія Рябоконь.

Матеріали надано Буринським районним будинком культури