«Чорнобиль. Весни обірване суцвіття»

Минають роки після аварії на Чорнобильській атомній електростанції, а біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

26 квітня у Білопіллі біля пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС відбулась літературно-музична композиція «Чорнобиль. Весни обірване суцвіття» з нагоди 35 роковин Чорнобильської трагедії.

Хвилиною тиші присутні: керівництво громади, ліквідатори аварії на ЧАЕС та громадськість міста, вшанували світлу пам’ять тих учасників ліквідації, які врятували світ ціною власного життя. У цю скорботну мить кожен подумки дякував усім, хто ризикуючи власним здоров’ям, ліквідовував наслідки аварії, відроджував і нині відроджує нове життя на обпаленій радіацією землі.

Опісля, всі учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку.

Лейтмотивом заходу стали музичні номери у виконанні учасників аматорської творчості комунального закладу Білопільської міської ради «Білопільський центр культури і дозвілля «Україна»: Тетяни Сумарокової, Олександри Кізенко та народного аматорського вокального гурту «Лілея» (керівник Володимир Вусатюк).

Матеріали надано відділом культури та туризму виконавчого комітету Білопільської міської ради