Буринська земля пам’ятає своїх визволителів

6 вересня Буринщина відзначила 78-у річницю звільнення від нацистських окупантів. Із цієї нагоди в Бурині відбувся мітинг-реквієм «Незгасний пам’яті вогонь» за участю очільників Буринської міської територіальної громади та працівників міської ради, трудових колективів, громадськості, учасників бойових дій, духовенства. Відкрив захід перший заступник Буринського міського голови Євген Базима.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час визволення від окупації Буринщини та тих, хто віддав своє життя за незалежність і територіальну цілість України на сході нашої держави.

Солістки Буринського будинку культури Катерина Ігнатенко і Наталія Ганькіна виконали пісні, присвячені солдатам Другої світової війни та нинішнім оборонцям України.

Заупокійну службу за воїнами і жертвами війни в Україні, і, зокрема, на Буринщині, відправив протоієрей отець Димитрій.

Ведуча заходу – керівник зразкового аматорського театру Буринського будинку культури Вікторія Рябоконь запропонувала присутнім вшанувати пам’ять бійців, полеглих під час визволення Буринщини, покладанням квітів до Братської могили воїнів Другої світової війни, де, власне, і відбувалося це урочисте зібрання.

Матеріали надано Комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»