«Барви життя» запалюють зірки

З 20 жовтня до 29 жовтня 2021 року відбувся регіональний етап Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» в онлайн-форматі, який вкотре переконав у надзвичайних творчих здобутках його учасників. Життєлюбність, активність і віра у власні сили – ось головні риси, що притаманні нашим учасникам.

На конкурс надійшло 50 заявок з Білопільської, Буринської, Глухівської, Дружбівської, Конотопської, Кролевецької, Лебединської, Охтирської, Путивльської, Сумської, Роменської міських, Недригайлівської, Ямпільської селищних, Грунської, Новослобідської, Садівської сільських територіальних громад Сумщини.

Сильні духом змагалися у вокальному та хореографічному жанрах, інструментальному виконанні, театральному, літературному, образотворчому, декоративно-прикладному і народному мистецтві. У когось з учасників великий досвід сценічних виступів, а для когось цьогорічний виступ став дебютом. Та безперечно для усіх учасників – це справжній творчий іспит.

Представляємо вам цьогорічних переможців:

– «Вокально-хоровий жанр» – відвідувач Тернівського селищного будинку культури-філії комунального закладу «Недригайлівський центр культури і дозвілля Недригайлівської селищної ради Сумської області» Віталій Красуля (керівник – Людмила Терещенко);

– «Хореографічний жанр» – відвідувачка Роменського центру комплексної реабілітації для дітей (осіб) з інвалідністю імені Наталії Осауленко Софія Кравченко  (керівник – Ольга Подолян);

– «Театральне мистецтво» – театральний колектив «Єднання» Комунальної установи «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» (керівник – Ольга Андрійчук);

– «Інструментальне виконання» – відвідувач Сумського обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Юрій Шевченко (керівник – Ірина Дуднік);

– «Літературне мистецтво» – керівник народного аматорського вокального ансамблю «Зорі» Божківського будинку культури-філії Центру культури Кролевецькоїміської ради Надія Данченко;

– «Образотворче мистецтво» – Дарина Суліменко (керівник – Антоніна Горбач) з Буринської міської територіальної громади;

– «Декоративно-прикладне і народне мистецтво» – відвідувач Сафонівського центру дозвілля  відділу культури, молоді, спорту та інформаційної політики виконавчого комітету Путивльської міської ради Сергій Декунов та вишивальниця з Буринської міської територіальної громади Надія Князь.

Переможці регіонального етапу будуть представляти нашу область у Всеукраїнському фестивалі творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя», який включає проведення гала-концерту та виставку творів мистецтв у місті Київ.