«Афганістан болить в душі моїй»

12 лютого, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Михайлівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів (Лебединський район) бібліотекар Тетяна Парфило та директор сільського будинку культури Зінаїда Фарафонова провели патріотичну годину «Афганістан болить в душі моїй».

На заході були присутні школярі і педагоги (заступник директора по виховній роботі Любов Гаврило, вчитель історії Олександр Приходько, педагог-організатор Людмила Алєксєєнко, класний керівник 7 класу Людмила Бирюк та учні 6-7 класів).

Ведучі розповіли про земляків, які пройшли Афганську війну, але при цьому не втратили людяності, були мужніми і найбільше цінують у житті фронтове братство, – про Миколу Бондаря, Сергія Галиченка, Михайла Зайця та Миколу Ровенського.

Учитель історії Олександр Приходько охарактеризував причини війни в Афганістані, її перебіг і що відбувається зараз у цій країні, презентував показ слайдів з історії довготривалої війни, а також фото українців-земляків, які загинули на чужій землі, і тих, хто повернувся живим додому.

Почесним гостем патріотичної години став учасник бойових дій в Афганістані Микола Бондар. Після його виступу присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих і померлих від ран воїнів-інтернаціоналістів.

Інформація відділу культури, молоді та спорту Лебединської районної державної адміністрації