А ви, люди, чуйте, коляду готуйте!

7 січня в місті Суми відбулося відкриття другого Різдвяного гастрономічного фесту «Слобожанські смаки», організаторами якого стали відділ промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації, Сумська міська рада, ГО «Центр туристичних та культурних проектів «Мандрівна Україна» за сприяння департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації. Різдвяний гастрофест «Слобожанські смаки» проходитиме до 19 січня.

Під час відкриття фестивалю відбувся святковий Різдвяний ярмарок та концерт кращих фольклорних колективів області, які демонстрували народнопісенну творчість свого краю на Покрівській площі обласного центру.

Місто Лебедин на фестивалі представив неперевершений у самобутності молодіжний колектив – народний аматорський ансамбль автентичного співу «Стріла» міського центру культури і дозвілля (керівник – Тетяна Бондар). В репертуарі колективу прозвучали колядки та щедрівки, побажання радості, добра, здоров’я, а також багатого врожаю у прийдешньому році.

Сумчани та гості міста бурхливими оплесками зустрічали кожен колектив, щиро дякували аматорам сцени за відродження, збереження народних традицій та етнічних надбань українського народу.

Матеріали надано Лебединським міським центром культури і дозвілля