«А Сотню вже зустріли небеса…»

20 лютого Буринщина вшановувала Героїв Небесної Сотні. Біля Меморіального пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та полеглим землякам за незалежність України відбувся мітинг-реквієм «А Сотню вже зустріли небеса…» (ведуча Вікторія Рябоконь), присвячений вшануванню світлої пам’яті Героїв, які віддали свої життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейський шлях держави.

З нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні до учасників мітингу звернувся голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Майдану, усіх полеглих за незалежність, неподільність і свободу України.

Заупокійну літію за Героями Небесної Сотні і воїнами, які віддали своє життя під час проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході України, здійснив настоятель парафії святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Православної Церкви України, протоієрей отець Димитрій.

Під час мітингу-реквієму прозвучали тематичні пісні у виконанні зразкового аматорського вокального ансамблю «Шкільні роки» районного будинку культури (керівники Наталія Сомова та Світлана Головко) і дует у складі Юлії Прядки та Інни Ткачової. З літературною композицією перед присутніми виступили Софія Федоненко та Анна Профір.

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які поклали своє життя на вівтар української Гідності та Свободи, присутні поклали живі квіти, що символізують живу пам’ять, до підніжжя Меморіального пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та полеглим землякам за незалежність України.

Матеріали надано Буринським районним будинком культури