Новітній історії України виповнюється 30 років. Єдина країна розквітла, як велика та яскрава квітка, яка стала символом Дня Народження Країни. ДНК – це прекрасна музика та пісні, які нам нагадують про минуле та сповнюють надією на прекрасне майбутнє. Відзначає день народження разом з Батьківщиною і Глухівщина. Всі ми об’єдналися під єдиним слоганом «Ти у мене єдина».

Глухівська громада долучилася до Всеукраїнської церемонії підняття синьо-жовтих стягів. 23 серпня в рамках святкових урочистостей «Синьо-жовтий символ свободи і незалежності» замайорів і у нашому місті біля Дошки пошани.

Окрасою святкування стала літературно-музична композиція «Символ незалежної держави» у виконанні учнів Глухівського навчально-виховного комплексу №5. З вітальним словом та найтеплішими побажаннями до жителів громади звернулася міський голова Надія Вайло.

Піднесений патріотичний настрій подарували присутнім вокалісти Глухівського міського палацу культури. Гучні оплески лунали під час виконання тематичного флешмобу учням Глухівської загальноосвітньої школи №1.

Особливого колориту святковому дню додав фінальний акорд урочистостей – велопробіг на честь державного свята.

«Від роду до народу слався, Україно!» – саме під таким гаслом 24 серпня відбулося урочисто-святкове зібрання з нагоди 30-ї річниці незалежності України. За особливі заслуги перед територіальною громадою до Книги Пошани Глухівської міської ради були занесені кращі жителі громади та нагороджені Почесними грамотами Глухівської міської ради.

Солісти Комунального закладу «Глухівський міський палац культури» з особливим піднесенням долучилися до привітання та виконали віночок тематичних пісень. Також, з нагоди свята відбулися: автопробіг (площа Рудченка); спортивно-розважальний квест (міський парк відпочинку); відкритий турнір з шахів (Професійний педагогічний фаховий коледж ГНПУ).

Виступ оркестру духових інструментів Комунального закладу «Глухівський міський палац культури» став своєрідним камертоном та став окрасою святкової програми з нагоди Дня Незалежності України.

До початку обласної національно-патріотичної акції «Ми – українці» проходив парад вишиванок за участю дитячих навчальних закладів та родин міста.

Вечірню концертну програму «Країно наша колискова завжди живи і процвітай» було розпочато виступами почесних гостей, а саме Глухівського міського голови Надії Вайло, начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації Олени Мельник, ТВО начальника I відділу Шосткинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковника Сергія Харченка, начальника відділу прикордонної служби «Глухів» Івана Андрощука.

Кращі колективи та виконавці нашої області, артисти обласної філармонії та студенти фахового коледжу мистецтва і культури імені Дмитра Бортнянського, учасники обласної національно-патріотичної акції «Ми–українці» продемонстрували всім присутнім свої творчі здобутки.

Яскравим зорепадом українських пісень та різнобарвним калейдоскопом хореографічних композицій в любові до рідної України освідчувалися кращі аматорські колективи та виконавці громади.

Не менш феєричним було завершення святкового концерту. Ведучі заходу ще раз привітали всіх присутніх зі святом, висловили свої сподівання, що Україна буде вічно молодою, красивою, сильною, багатою, славетною й квітучою, буде радувати нас талановитою молоддю, дзвінкими голосами дітвори, золотою пшеницею та синім мирним небом.

Після концерту відбулося масове гуляння та дискотека для всіх жителів громади під відкритим небом.

Матеріали надано Комунальним закладом «Глухівський міський палац культури»